• Посилання скопійовано

Суб’єкти малого підприємництва можуть отримати кредит для відкриття власної справи

В Україні діє державна програма «Мікрокредитування суб’єктів малого підприємництва»

Суб’єкти малого підприємництва можуть отримати кредит для відкриття власної справи

Важливим завданням, що здійснюється Урядом, є забезпечення фінансової підтримки суб’єктів малого бізнесу, частка яких на сьогодні складає більше 94 % від загальної кількості суб’єктів господарської діяльності. Зазначене завдання виконується в рамках дії державної програми «Мікрокредитування суб’єктів малого підприємництва», на виконання якої у Державному бюджеті України на 2013 рік виділено 10,3 млн. грн.

У рамках цієї програми суб’єкти малого підприємництва мають змогу отримати кредит (середня вартість кредиту 250 тис. грн.) для відкриття власної справи або для виробництва, переробки і збуту виробленої продукції, придбання техніки, обладнання, новітніх технологій, будівництва і реконструкції виробничих приміщень.

Мікрокредити надаються через Український фонд підтримки підприємництва шляхом проведення конкурсу бізнес-планів.

З початку 2013 року Українським фондом підтримки підприємництва видано 32 мікрокредити (на суму 7 862 852 грн.): з них 16 – фізичним особам підприємцям (3 950 000 грн.) та 16 – юридичним особам (3 912 852 грн.).

Основними напрямами діяльності суб'єктів малого підприємництва, які отримали мікрокредити, є виробництво продовольчих товарів, сільськогосподарської та промислової продукції, переробка і збут виробленої продукції, придбання техніки, обладнання, новітніх технологій, будівництво і реконструкція виробничих приміщень.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»