• Посилання скопійовано

Підприємці, що утилізують авто власного виробництва, повинні вносити свої дані до відповідного Реєстру

Затверджено Порядок ведення реєстру підприємств, що виробляють транспортні засоби та взяли на себе зобов’язання забезпечити утилізацію транспортних засобів власного виробництва

Підприємці, що утилізують авто власного виробництва, повинні вносити свої дані до відповідного Реєстру

Мінпромполітики наказом від 29.08.2013 № 3 затвердило Порядок ведення реєстру підприємств, що виробляють (виготовляють) транспортні засоби та взяли на себе зобов’язання забезпечити утилізацію транспортних засобів власного виробництва.

Суб’єкти господарювання, що утилізують транспортні засоби власного виробництва, вносяться до Реєстру відповідно до зазначеного наказу.

Реєстр ведеться в паперовому та електронному вигляді. Рішення про внесення заявника до Реєстру оформляється у вигляді наказу Уповноваженого органу.

Внесення до Реєстру відомостей проводиться безкоштовно, відомості Реєстру є відкритими і загальнодоступними.

Нагадаємо, що відповідно до Закону «Про утилізацію транспортних засобів», що набув чинності 8 серпня, право на здійснення діяльності з утилізації ТЗ мають суб’єкти господарювання, зареєстровані в установленому законом порядку і здійснюють:

– прийом ТЗ на утилізацію;

– розбирання утилізованих ТЗ з дотриманням норм законодавства про відходи.

А з 1 вересня набув чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації ТЗ та вдосконалення деяких податкових норм», згідно з яким величина такого податку для конкретного ТЗ розраховується з урахуванням базових ставок та коригуючих коефіцієнтів, прив’язаних до об’єму двигуна, і в залежності від того, чи є ТЗ новим або уживаним.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»