• Посилання скопійовано

Міністр фінансів доручив ДФС провести зміни, які зменшать тиск на бізнес

Тепер до податкової міліції мають передаватись матеріали виключно після того, як всі адміністративні та судові процедури оскарження закінчені

Міністр фінансів доручив ДФС провести зміни, які зменшать тиск на бізнес

12 липня Міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь у зустрічі з представниками бізнесу під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

За результатом обговорення Олександр Данилюк одразу дав доручення голові ДФС провести зміни, які мають значно зменшити кількість кримінальних проваджень щодо бізнесу з боку податкової служби.

Сьогодні ДФС ініціює кримінальні справи навіть до того, як є реальні докази порушень з боку підприємців. Так, за інформацією бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, у 2015 році було розпочато 1748 кримінальних проваджень, тоді як всього лише 55 були передані до суду з обвинуваченням. Тобто через те, що ДФС шукала кілька десятків порушників, реального тиску зазнали більше ніж півтори тисячі підприємств.

Доручення Міністра покликане оперативно вирішити проблему. Так, тепер до податкової міліції мають передаватись матеріали виключно після того, як всі адміністративні та судові процедури оскарження закінчені. Це означає, що якщо бізнесмен не погоджується з ДФС стосовно своїх зобов’язань і подає оскарження до суду, то кримінальне провадження проти нього можна буде розпочати лише тоді, коли слідчий знайде реальні докази злочину.

«Якщо немає підтвердження порушення, немає складу злочину, то не може бути й кримінального провадження. Ми оперативно вирішимо це питання через окреме доручення. Системне та остаточне рішення – це комплексна реформа ДФС та ліквідація податкової міліції», - зазначив під час зустрічі Олександр Данилюк.

Даний підхід не лише зменшить кількість необґрунтованих кримінальних справ проти бізнесу, а також має загалом зменшити зловживання з боку ДФС по нарахуванню додаткових зобов’язань.

Читайте також: Як планують удосконалювати податкову систему

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»