• Посилання скопійовано

За дійну корову в Україні платитимуть 10 тис. грн

Фермери тепер зможуть заробити і збільшити чисельність поголів’я. У Міністерстві аграрної політики та продовольства на корів хочуть виділити 90 мільйонів гривень

Тримати не лише корів, а й свиней у нашій країні не вигідно, тож багато фермерів та мешканців сільської місцевості відмовляються від такої неприбуткової справи і вирізують свої стада.

Можливо, додатковим стимулом стане фінансування у 10 тисяч гривень за корову, але чи окупиться у майбутньому ця корова — питання. Дотації, що їх ініціюють у міністерстві, повинні виправити ситуацію з поголів’ям корів в Україні.

Грошей хочуть виділити всього 732 мільйони гривень, з яких 90 піде на виплати за дійних корів. Посадовці підрахували, що такими заходами зможуть збільшити поголів’я на 9 тисяч голів, а молока стане більше на 54 тис. тонн на рік.

Гроші за корів зможуть отримати лише ті, чиї корівки дають понад 4,3 тонн молока на рік.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»