• Посилання скопійовано

Тепер вакцини реєструватимуть як лікарські препарати

Наказ МОЗ України від 08.08.2012 р. №624 «Про державну реєстрацію (перереєстрацію) медичних імунобіологічних препаратів»

МОЗ здійснюватиме держреєстрацію та перереєстрацію медичних імунобіологічних препаратів у порядку, визначеному для лікарських засобів згідно з постановою КМУ від 27 червня №717. Відповідний наказ №624 МОЗ оприлюднено на сайті Міністерства, передає УНН.
Уряд також визначив, що експертиза матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, у т.ч. медичних імунобіологічних препаратів, здійснюється держпідприємством «Державний експертний центр МЗ».
Згідно з прийнятою постановою вже видані реєстраційні свідоцтва і сертифікати діятимуть до кінця зазначеного у них терміну.
До останнього часу імунобіологічні препарати реєструвалися в Україні згідно з окремими положеннями.
До імунобіопрепаратів належать алергени, антигени, вакцини, цитокіни, імуномодулятори бактерійного походження, імуноглобуліни, імунні сироватки, а також препарати, створені на основі органів і тканин, отримані з крові та плазми, пробіотики, інтерферони.
Як повідомляв УНН, згідно з наказом міністра охорони здоров′я Раїси Богатирьової №527 «Про розподіл та раціональне використання в Україні вакцини БЦЖ для профілактики туберкульозу, отриманої на безоплатній основі», на території України мають бути розподілені 89 600 доз вакцин від туберкульозу .
Нагадаємо, в Україні зареєстровано епідемію туберкульозу. За останніми даними, близько 500 тисяч українців є хворими. Обов'язкове щеплення проводиться від туберкульозу, за календарями, у перші дні життя у пологовому будинку. Якщо вакцинувати дитину в цей час з якихось причин неможливо, щеплення може бути зроблено протягом перших трьох місяців життя.

Джерело: УНН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»