• Посилання скопійовано

Декларування оптово-відпускних цін на лікарські засоби

28 серпня 2012 року на сайті Кабінету Міністрів України розміщено Постанову від 13.08.2012 р. №794, якою скасовується Постнова від 08.08.2011 р. №932 та затверджується Порядок декларування зміни оптово-відпускної ціни на лікарські засоби і вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Порядок декларування набирає чинності з символічної дати — перше вересня 2012 року

Постанова №794, як і Постанова №932 передбачає, що заклади й установи охорони здоров'я закуповують лікарські засоби та вироби медичного призначення за цінами, які не перевищують рівня задекларованих оптово-відпускних цін з урахуванням мита, податку на додану вартість та граничних постачально-збутових і торгових (роздрібних) надбавок, установлених Постановою №955.
Прийняте Ухвалою КМУ №794 декларування відпускних для опту цін встановлює простіші і ефективніші механізми декларування відпускної для опту ціни порівняно з попереднім порядком реєстрації.
Відтепер для декларування подаватимуться: заява про декларування формою, встановленої Мінохоронздоров'я України; копія реєстраційного посвідчення або свідоцтва про державну реєстрацію; довіреність.
Частина 2 Постанови №794 передбачає, що оптово-відпускні ціни, внесені до 1 вересня 2012 року до реєстру оптово-відпускних для цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, вважаються задекларованими та діють протягом терміну дії реєстраційного посвідчення або свідоцтва про державну реєстрацію.
Але якщо з цінами, внесеними до реєстру оптово-відпускних цін до 1 вересня 2012 року, все зрозуміло, то що робити з препаратами і виробами медичного призначення, заяви про реєстрацію оптово-відпускних цін на які перебувають на розгляді у міністерстві?
На жаль, законодавець не врахував долю таких препаратів і виробів. На нашу думку, доцільно було б передбачити, що ціни, внесені до реєстру на підставі заяв, поданих до 01.09.2012 р., вважаються задекларованими, а не ціни, внесені до 01.09.2012 р.
І в цьому разі питання не в отриманні спрощеної процедури, а в термінах, довіреності, які фактично зараз доведеться переробляти тим заявникам, документи яких розглядаються.

Джерело: Pravotoday

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»