• Посилання скопійовано

Пропонується внести зміни до Закону «Про інформацію»

Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до статей 8 і 11 Закону "Про інформацію" щодо мови інформації та інформації про фізичну особу

Пропонується внести зміни до Закону «Про інформацію»

Документом (реєстр. № 2099) пропонується, зокрема, визначити , що інформація про фізичну особу (персональні дані) – це відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Планується також встановити, що не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини. До конфіденційної інформації про фізичну особу пропонується віднести, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров’я, а також адресу, дату і місце народження.

Крім цього, документ містить пропозицію викласти статтю 8 чинного закону в новій редакції, а саме: "Мова інформації визначається Законом України "Про засади державної мовної політики", міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, іншими законодавчими актами України у сфері інформації".

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»