• Посилання скопійовано

Гарантії за депозитами можуть знизити до 12 мінімальних зарплат

У парламенті зареєстровано законопроект №2949, яким пропонується встановити гарантовану суму відшкодування за банківським депозитом у розмірі 12 мінімальних зарплат (визначаються щорічно законом про держбюджет)

Гарантії за депозитами можуть знизити до 12 мінімальних зарплат

По мнению автора законопроекта, данное новшество целесообразно, так как нынешний размер гарантий (200 тыс. гривен) существенно превышает сумму среднего размера вкладов физических лиц.

«Средний вклад не превышает 8000 гривен, и подавляющее большинство вкладов  -  это менее 20 тысяч гривен. Введение вышеуказанной нормы позволит уменьшить суммы отчислений банков в Фонд гарантирования вкладов физических лиц почти втрое. Это в свою очередь позволит банкам удешевить кредиты», — отмечается в пояснительной записке к проекту.

В документе также отмечается, что принятие законопроекта позволит предотвратить массовый банковский кризис и оживить рынок банковских услуг. 

Напомним, что на данный момент минимальная зарплата в Украине составляет всего 1147 гривен.

Джерело: Мінфін

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»