• Посилання скопійовано

Кабмін переходить на середньострокове планування держбюджету - раз на ти роки

Кабмін ухвалив проект Бюджетної резолюції до 2020 року, яка започатковує новий процес планування державних фінансів на середньострокову перспективу і передбачає ріст економіки України на 4% до 2020 року, зниження інфляції до 5% до 2020 року, зниження дефіциту бюджету до 2% та зниження частки боргу до 55% ВВП

Кабмін переходить на середньострокове планування держбюджету - раз на ти роки

Документ було підготовлено Міністерством фінансів України й схвалено одноголосно. Як очікується, протягом трьох днів резолюція буде остаточно узгоджена і передана до Верховної Ради.

Представляючи основи документа, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що вперше в Україні Уряд відкриває горизонт планування на три роки задля того, аби було зрозуміло, «куди йде країна».

«Ми вирішили змінити підхід - перейти до середньострокового бюджетування, не на один рік, а на три. Ми чітко визначаємо, які економічні показники прогнозуємо на 3 роки, які пріоритети ставимо», - сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що закладені макропоказники – це базовий рівень, який можна перевиконати – в разі ухвалення ефективних рішень і досягнення необхідної глибини перетворень у державі. Пріоритетними, на думку Глави Уряду, є продовження децентралізації й зміцнення місцевих бюджетів, підвищення соціальних стандартів, стимулювання промисловості й створення нових робочих місць.

«Ми відкриваємо горизонт на три роки, бачимо стабільність, стійкість національної  валюти, розвиток національної економіки, створення робочих місць, і як результат, підвищення мінімальної й середньої заробітної плати, - сказав Глава Уряду. - Це черговий системний крок, який робимо сьогодні як Уряд. Розпочинаємо новий бюджетний процес, і у вересні внесемо новий проект державного бюджету на 2018 рік відповідно до Бюджетної резолюції».  

Під час обговорення члени Уряду та присутні на засіданні підтримали ідею переходу на середньострокове планування, оскільки це є світовою практикою і дозволяє формувати галузеві програми розвитку на перспективу 2-3 років.

«Хочу подякувати Міністерству фінансів за колосальну роботу. Це наш досвід», - підкреслив Глава Уряду.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»