• Посилання скопійовано

Новий Трудовий кодекс буде дуже ліберальним для роботодавця, - голова комітету ВРУ

Комітет з питань соцполітики та захисту прав ветеранів почав працювати над розробкою Трудового кодексу України

Новий Трудовий кодекс буде дуже ліберальним для роботодавця, - голова комітету ВРУ

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів працює на розробкою Трудового кодексу України. Про це повідомила голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова сьогодні під час Форуму національної бізнес-коаліції на тему: «Порядок денний нового парламенту: діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади».

«Я думаю, що ви протягом півтора-двох місяців побачите Трудовий кодекс, який буде дуже ліберальним для роботодавця. Ми будемо намагатися створити для бізнесу дуже прості і дешеві умови відкриття і закриття робочого місця саме для того, щоб робочих місць створювалося більше», - сказала Г.Третьякова. «Хочемо, щоб ви створили мільйон таких робочих місць впродовж п’яти років», - додала вона, звертаючись до представників бізнесу.

Водночас, за словами голови Комітету: «Це означає, що ми будемо трохи дискримінувати найманого працівника і за це бізнес має включитися в пенсійну реформу другого рівня - отримавши здешевлення на відкритті-закритті робочих місць, трішечки поступитися і 1-2% направляти на створення власних накопичень для громадян».

Розповідаючи про напрямки реформ у соціальній політиці, народний депутат зауважила: «Треба переходити від допомоги за статусом – чорнобильцям, учасникам бойових дій та іншим – до допомоги за реальним нанесенням шкоди життю і здоров’ю».

Обґрунтовуючи таку позицію, вона сказала: «Ми не маємо коштів, щоб компенсувати завдану шкоду і водночас розмазуємо допомогу на мільйони інших громадян, які нужденними не є. Ми соціальну політику маємо робити адресною».

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів також зазначила, що потужної реформи потребує Фонд соціального страхування.

Великі надії покладаються на розвиток фінансового сектору. «Він має бути підконтрольний державі, надійний і користуватися довірою у людей. Це дасть можливість роздержавити або приватизувати систему загальнообов’язкового державного соціального страхування», - сказала Г.Третьякова і додала: «Без розвитку і контролю над фінансовим сектором також не можливий розвиток другого рівня пенсійного забезпечення».

«Все, що створюється в Україні, має крутитися навколо людини. І бізнес створюється для того, щоб людина мала якийсь добробут, і політика створюється для того, щоб жила людина. Тому наша партія «Слуга народу» вважає за потрібне, і це є в її програмі, розробити закон про лобіювання. Відносини між політиками і бізнесом мають бути прозорими і ми маємо чітко розуміти, на що витрачає бізнес кошти, коли готує якійсь законопроекти, які це кошти, чи йдуть вони в дохід, чи сплачуються з них податки», - сказала голова Комітету.

Вона закликала бізнес працювати разом, готувати нові проекти, «які б крутилися навколо людини», вести діалог і, особливо, давати зворотній зв’язок, який дозволить покращити законопроекти.

«Ми разом створюємо для України інфраструктуру і середовище для людей», - сказала Г.Третьякова.

Довідка: 23 вересня у Києві відбувся форум «Порядок денний нового парламенту: діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади», під час якого лідери політичних сил, що пройшли до парламенту за результатами останніх виборів, разом з лідерами бізнес-спільноти та експертами обговорили пріоритети економічних реформ.

Організатором форуму є Національна бізнес-коаліція, яка об’єднала 87 бізнес-асоціацій, що представляють понад 40 тис. підприємств з усієї країни.

***

Читайте також: 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»