• Посилання скопійовано

ДРС просить Президента не підписувати зміни до ПКУ

ДРС заявила про потенційний негативний вплив законопроектів №1210 і 1210-1 на економіку

ДРС просить Президента не підписувати зміни до ПКУ

«РБК-Україна» розповідає, що Державна регуляторна служба (ДРС) заявила про потенційний негативний вплив законопроектів №1210 і №1210-1 на економіку і відправила попередження про наслідки прийняття депутатам. Про це повідомила голова ДРС Ксенія Ляпіна.

«Нам вдалося спрогнозувати і показати потенційний негативний вплив закону №1210. Але чи нам вдасться вплинути на уми тих, хто сьогодні приймає рішення – це питання відкрите. Тому що власне ми направили свої прогнози і депутатам. Вони не слухали, хоча частина з них почала розуміти, що вони роблять щось не те. Ми надіслали це і уряду, і ми зараз направимо президенту. Сподіваємося, що це вплине на ситуацію», – заявила Ляпіна.

За словами глави ДРС, одним із способів врегулювання ситуації навколо закону є відгук законів №1210 і №1210-1, які можуть бути повернуті в парламент після суттєвого доопрацювання.

Основною проблемою, як зазначила Ляпіна, сьогодні є непрогнозованість дій влади і зростання недовіри до неї з боку бізнесу, що автоматично спричинить за собою зниження економіки.

«Прогнозованість зменшилася навіть порівняно з тим, що було раніше. Я дивилася оцінки, які проводять різні рейтингові структури. Коли ми говоримо, реформи, ми забуваємо, що реформа – це не самоціль, а це якісь усвідомлені зміни, які повинні принести якийсь позитив», – заявила Ляпіна.

Нагадаємо, ініціатор податкових нововведень, глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев стверджує, що в законопроект №1210 до другого читання внесуть зміни з урахуванням численних зауважень та пропозицій експертів та бізнесу.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»