• Посилання скопійовано

Закон про публічні електронні реєстри прийнято за основу

Законопроект №2110 визначає систему публічних електронних реєстрів, законодавчі вимоги до публічних електронних реєстрів, реєстрової інформації

Закон про публічні електронні реєстри прийнято за основу

31 жовтня 2019 року Верховна Рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №2110 «Про публічні електронні реєстри». Проект підтримали 320 парламентарів, - передає кореспондент РБК-Україна.

У пояснювальній записці вказано, що законопроект є рамковим та на основі єдиного термінологічного апарату визначає систему публічних електронних реєстрів, законодавчі вимоги до публічних електронних реєстрів, реєстрової інформації, а також принципи, організаційні, інституціональні, процесуальні та фінансові засади їх існування й взаємодії.

Згідно законопроекту систему публічних електронних реєстрів складатимуть:

  • базові державні реєстри (Єдиний державний демографічний реєстр, Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Державний земельний кадастр);
  • інші державні реєстри;
  • комунальні реєстри;
  • визначені законом реєстри саморегулівних організацій;
  • Реєстр реєстрів.

Зокрема, визначаються єдині вимоги до реєстрової інформації, її статусу, форм, складу, порядку створення, зберігання та використання (у т.ч. надання), шляхів внесення існуючої, в тому числі архівної інформації.

У проекті також прописані єдині засади створення, ведення, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації публічних електронних реєстрів, в тому числі відповідні особливості для Реєстру реєстрів; засади взаємодії публічних електронних реєстрів на єдиній електронній платформі.

Крім того, визначаються засади контролю, державного нагляду, відповідальності та виправлення помилок у сфері публічних електронних реєстрів; види правопорушень та засади юридичної відповідальності у розрізі видів суб’єктів; фінансові основи створення, адміністрування та функціонування публічних електронних реєстрів (на засадах пропорційного розподілу плати між відповідними повноважними суб’єктами).

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»