• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендував включити до порядку денного законопроект про працю

За результатами обговорення законопроектів №2410, 2410-1, 2708, 2708-1, Комітет прийняв рішення рекомендувати ВРУ включити всі проекти законодавчих актів до порядку денного третьої сесії

Комітет ВРУ рекомендував включити до порядку денного законопроект про працю

15 січня на засіданні Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів члени Комітету спільно із запрошеними представниками центральних органів виконавчої влади, об’єднань профспілок та організацій роботодавців, засобів масової інформації, громадськості розглянули низку проектів законодавчих актів, спрямованих на оновлення законодавства про працю, а саме проекти:

  • Трудового кодексу України (№2410);
  • Кодексу України про працю (№2410-1);
  • проект Закону про працю (№2708);
  • проект Закону про працю (№2708-1).

Авторами законодавчих ініціатив було представлено основні положення своїх проектів та висловлено власні уявлення щодо подальших шляхів реформування трудових відносин в країні, необхідність чого зумовлена суттєвими змінами системи суспільних правовідносин у зв’язку з триваючими процесами ринкової трансформації національної економіки.

За результатами активного обговорення вказаних проектів членами Комітету прийнято рішення рекомендувати Парламенту включити всі проекти законодавчих актів до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Крім того, з метою забезпечення оперативного та об’єктивного опрацювання вказаних законодавчих ініціатив при Комітеті створено робочу групу з обговорення положень проектів законодавчих актів, спрямованих на реформування законодавства України про працю, головою якої призначено Голову Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Третьтякову Г.М., та затверджено графік засідань цієї робочої групи.

 

Від редакції:

Зауважимо, що проти окремих деталей законопроекту вже виступили профспілки, які вважають, що він позбавить працівників правового захисту, а профспілкові комітети — спроможності їх захищати.

ITUC вважає, що результатом ухвалення цього проекту закону стане:

  1. Спрощене звільнення працівників у будь-який момент за бажанням роботодавця.
  2. Короткострокові індивідуальні трудові договори; договори з нефіксованим робочим часом.
  3. Понаднормова робота стане нормою і оплачуватиметься у 5 разів нижче, ніж раніше.
  4. Скасування деяких соціальних гарантій працівникам та зниження захисту матерів з малими дітьми, що ще більше полегшує їх звільнення.
  5. Переведення працівника на інше робоче місце без його згоди.
  6. Фактична ліквідація профспілок.

Про це говорилося тут

***

Читайте також:

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»