• Посилання скопійовано

З 2 квітня діють додаткові пільги для бізнесу: набрав чинності закон!

2 квітня опубліковано та набрав чинності Закон №540-IX. Ним передбачено підвищення лімітів для «єдинників», гнучкий режим роботи та допомоги по частковому безробіттю на час карантину, а також можливість не сплачувати орендну плату під час карантину

З 2 квітня діють додаткові пільги для бізнесу: набрав чинності закон!

Нагадаємо, що вчора, 1 квітня, Президент В. Зеленський підписав Закон від 30.03.2020 р. №540-IX (раніше законопроект №3275) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Сьогодні, 2 квітня, він опублікований в "Голосі України" №62(7319) і набрав чинності (з дня опублікування).

Нагадаємо, що документом передбачено внесення змін у понад три десятки нормативно-правових актів (в тому числі ПКУ, КЗпП, ЦКУ, ГКУ, Закон про бухоблік, Закон про ЄСВ тощо).

Серед новацій - підвищення лімітів для «єдинників», гнучкий режим роботи та допомога по частковому безробіттю на час карантину, відтермінування подання звітів, статистичної інформації, можливість не сплачувати орендну плату під час карантину тощо.

До уваги "єдинників"! Оскільки окремої дати набрання чинності щодо підвищення лімітів доходів для "єдинників" не встановлено Законом, то вони набирають чинності з 2 квітня 2020 року.

***

Більше про зміни читайте у таких новинах:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»