• Посилання скопійовано

Діяльність виробників та продавців підакцизних товарів хочуть ускладнити, – Южаніна

При підготовці проєкту №10346 до ІІ читання до переліку підстав для припинення дії ліцензії додано фактичну відсутність суб'єкта за місцем реєстрації. Але для ФОПів фактичним є місце прописки фізособи, а місце фактичної діяльності може бути в іншому регіоні

Діяльність виробників та продавців підакцизних товарів хочуть ускладнити, – Южаніна
В окремій новині ми вже вказували, що 24 квітня ВРУ прийняла за основу законопроєкт №10346яким запроваджується нова редакція Закону про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального.

Зараз у своєму Телеграм-каналі Южаніна зауважила: "Діяльність із виробництва/імпорту, оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами (пальним, тютюновими виробами та алкогольними напоями) значно ускладниться.

А податкова отримає додаткові інструменти (читай —  корупційні можливості) впливу на таких суб'єктів господарювання".

Такі невтішні висновки за результатами робочої групи в податковому комітеті, який готує  проєкт № 10346 до другого читання.

Що пропонується:

1. Розширення переліку підстав для припинення дії ліцензії, зокрема фактична відсутність суб'єкта за місцем реєстрації.

Для ФОПів це за місцем прописки фізичної особи (тоді як місце фактичної діяльності може знаходитися навіть в іншому регіоні).

2. Запровадження ліцензування для зберігання пального для власних потреб в ємностях понад 60 літрів всім суб'єктам господарювання, а в разі розбіжності залишків пального з відомостями первинних документів податкова висуватиме звинувачення про торгівлю без ліцензії або зберігання необлікованих обсягів пального.

3. Заборона роздрібного продажу тютюнових виробів у місцях торгівлі площею до 20 кв. метрів (така вимога нині стосується продажу алкогольних напоїв), що призведе до припинення діяльності значної кількості легальних продавців.

4. Подання до податкової додаткового документа про сплату щоквартального (річного) платежу за ліцензії (банківської інформації податковій вже недостатньо, необхідно буде дублювати спеціальним повідомленням щодо кожної окремої ліцензії).

5. Поява постійних представників податкової на виробництвах тютюнових виробів (за аналогією з виробниками спирту та алкогольної продукції, які довели свою повну неефективність, але податкова хоче).

6. Збереження централізованої системи пломбування для виробників спирту (за наявності представників податкової на місцях виробництва), що сьогодні призводить до зупинки заводів через "зайнятість" працівників главку.

7. Встановлення обов'язку для діючих ліцензіатів подавати податковій додаткові документи за новим законом без можливості отримання безстрокової ліцензії (коли діюча ліцензія завершить свою дію, документи треба буде подати заново).

"І це вже не кажучи про збільшення розміру плати за ліцензії та розміру штрафних санкцій", - звернула увагу нардеп.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»