• Посилання скопійовано

НКЦПФР вносить зміни до ліцензування професійних учасників на фондовому ринку

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проекти Ліцензійних умов діяльності профучасників фондового ринку. Відповідні рішення були прийняті на черговому засіданні регулятора, що відбулося 26 квітня 2012 року

Так, зміни планується внести до Ліцензійних умов провадження діяльності торговцями, біржами, зберігачами, реєстраторами та депозитаріями, а також до порядку та умов видачі, переоформлення ліцензії, копії ліцензії, дубліката та порядку анулювання цих документів таким учасником фондового ринку.

«Передусім, варто наголосити, що цими новаціями ми охопили ліцензування майже всіх професійних учасників фондового ринку і намагалися максимально удосконалити та поліпшити наявний порядок, уже з урахуванням нинішніх ринкових реалій. Так, набагато більше уваги у нових редакціях ми приділили діловій репутації компаній, створенню системи внутрішнього контролю та планування діяльності для новостворених суб’єктів, що, сподіваюся, дозволить запобігати видачі ліцензій на провадження діяльності недобропорядним компаніям. Крім того, ці ліцензійні умови передбачають вимогу, згідно з якою профучасник зобов’язаний раз на рік подавати до регулятора пакет документів про структуру власності, а також деякі дані, що регламентують ділову репутацію компаній. Це, зокрема, ще й дозволить контролювати правдивість інформації, яку ці компанії повинні надавати щодо істотної участі у профучаснику, та дасть можливість відстежити явно неправдиві дані, які подаються до Комісії», — зауважив Олексій Тарасенко, член НКЦПФР.

Зміни до ліцензійних умов діяльності профучасників були розроблені Комісією на вимогу низки законів України, зокрема відповідно до законів України «Про цінні папери і фондовий ринок», «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», а також із урахуванням положень Директив Європейського Союзу.

На сьогодні проекти рішень оприлюднено на офіційному сайті регулятора для громадського обговорення.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»