• Посилання скопійовано

Зовнішня реклама має бути безпечною

Держкомпідприємництва взяв участь у розробленні та погодженні Типових правил розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів

 «Рекламні щити вздовж дороги не повинні відволікати водіїв, як це, зазвичай, буває. Якщо щити знаходяться у «зоні небезпеки», нехай пересувають. Правила потрібно було вже давно розробити. Щоб і бізнес був чесним, і дороги безпечними», — наголосив голова Держкомпідприємництва М. Бродський.
До робочої групи, яка допрацьовувала проект, увійшли як безпосередні розробники — представники Київської облдержадміністрації, так і експерти з Асоціації зовнішньої реклами, Укравтодору, ДАІ. Важливо, що у роботі над Типовими правилами для рекламістів взяли участь і представники бізнесу.
При розробці враховували плюси та мінуси Типових правил для розміщення зовнішньої реклами у межах населених пунктів.
У Типових правилах розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів немає пріоритету, тобто орендарям не потрібно отримувати попереднього дозволу для закріплення за собою місця на час оформлення документів.
У межах населеного пункту дозволи на розміщення рекламної конструкції видаються колегіальним органом. А це, за словами фахівців, не виключає корумпованого підходу. Тому у проекті щодо реклами поза межами населених пунктів робоча група визначила, що дозволи видаються за підписом голови облдержадміністрації за погодження Укравтодору та ДАІ.
Вперше чітко прописано відстань між рекламними конструкціями. Вони можуть розміщуватися на відстані не менше 100 м один від одного. Це дозволяє чесно працювати. Якщо ж власник порушив правила, розмістивши свій бігборд, він повинен його або перемістити, як того вимагає законодавство, або ж демонтувати. Якщо власник цього не робить, демонтажем займеться обласна адміністрація.
Крім того, якщо суб’єкт має дозвіл на розміщення зовнішньої реклами, то після закінчення строку дії такого дозволу він має першочергове право отримати його знову на тому ж місці.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»