• Посилання скопійовано

Продаж вина на розлив: необхідні документи та вартість ліцензій

Ежегодная плата за лицензию на розничную торговлю алкогольными напитками составляет 8000 грн.

Продаж вина на розлив: необхідні документи та вартість ліцензій

Перелік необхідних документів для отримання ліцензії на алкоголь (роздрібна торгівля алкогольними напоями):

- Виписка або Витяг з Єдиного Державного Реєстру;

- Договір оренди або документи права власності на приміщення де буде реалізовуватися продукція;

- Довідка 4-ОПП;

- Довідка з податкової про реєстрацію касового апарату;

- Платіжне доручення про сплату держ. мита;

- Нотаріальна довіреність для фізичних осіб або довіреність суворої звітності для юридичних осіб для подачі документів та отримання ліцензії на алкоголь.

Вартість ліцензії на алкогольні напої (офіційна плата за ліцензію): 8000 грн / рік можлива поквартальна оплата 2000 грн / квартал на один касовий апарат; 500 грн / рік для села і селища.

Ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями видається Департаментом САТ ДПС України на один рік за умови відповідності двом основним вимогам:

- площа торгового приміщення не менше 20 кв.м;

- наявність касового апарату.

Відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995р. №481/95-ВР зі змінами та доповненнями, зокрема, роздрібна торгівля   -   діяльність   по   продажу    товарів безпосередньо  громадянам  та  іншим  кінцевим  споживачам  для їх особистого  некомерційного  використання   незалежно   від   форми розрахунків,  у  тому числі на розлив у ресторанах,  кафе,  барах, інших суб'єктах господарювання громадського харчування.

Щодо місця торгівлі. Місце  торгівлі  -  місце реалізації товарів, у тому числі на  розлив,  в  одному  торговому  приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного  розташування,  для  тютюнових  виробів - без обмеження площі,  для  алкогольних  напоїв - торговельною площею не менше 20 кв. м,   обладнане  електронними  контрольно-касовими  апаратами (незалежно  від  їх  кількості)  або  де  є  товарно-касові  книги (незалежно  від  їх  кількості),  в  яких  фіксується  виручка від продажу  алкогольних  напоїв  та  тютюнових  виробів незалежно від того,  чи  оформляється  через  них  продаж інших товарів.

Згідно з ст. 15(3) ЗУ №481/95-ВР продаж  алкогольних  напоїв на розлив для споживання на місці дозволяється    тільки   суб'єктам   господарювання   громадського харчування   та спеціалізованим   відділам,   що   мають  статус суб'єктів  господарювання  громадського   харчування, підприємств з універсальним   асортиментом  товарів.    

 

 

На підставі: Уманська ОДПІ

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»