• Посилання скопійовано

Торгівля слабоалкоголкою здійснюється за наявності ліцензії

Підприємці мають право здійснювати роздрібну торгівлю такими слабоалкогольними напоями як: «Джин-тонік», «Ром-кола», «Бренді-кола», «Лонгер» виключно за наявності ліцензії

Торгівля слабоалкоголкою здійснюється за наявності ліцензії

Суб’єкти господарювання мають право здійснювати роздрібну торгівлю такими слабоалкогольними напоями як: «Джин-тонік», «Ром-кола», «Бренді-кола», «Лонгер» виключно за наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Так, згідно з Законом «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробі»  роздрібна торгівля алкогольними напоями (окрім столових вин) може здійснюватись суб’єктами го сподарювання усіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

В той же час в ст.. 1 цього Закону передбачено, що алкогольні напої - це продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені  на основі харчових  спиртів з вмістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць, які відносяться до товарних груп Гармонізованої системи опису та кодування товарів під кодами 22. 04, 22. 05, 22.06, 22. 08.

Слабоалкогольні напої – це алкогольні напої з вмістом етилового спирту від 1,2 до 8,5 відсотка об’ємних одиниць та екстрактивних речовин не більш як 14,0 г на 100 см3, виготовлені на основі  водно – спиртової суміші з використанням інгредієнтів, напівфабрикатів та консервів, насичені чи ненасичені діоксидом вуглецю.

Джерело: ДФС у Сумській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»