• Посилання скопійовано

Забудовники зможуть почати будівництво об’єктів без будівельного паспорту

Держпідприємництво, відстоюючи ідею дерегуляції дозвільних процедур у будівництві, підтримало зміни до законодавства у сфері містобудування

Забудовники зможуть почати будівництво об’єктів без будівельного паспорту

Розробником законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері регулювання містобудівної діяльності» є Мінрегіон України.

Проектом передбачається:

- підвищення якості розроблення містобудівної документації;

- вдосконалення процедур ведення містобудівного кадастру;

- упорядкування надання вихідних даних (містобудівні умови та обмеження);

- упорядкування переліку суб’єктів, що відносяться до уповноважених органів містобудування та архітектури;

- врегулювання питання фінансування містобудівного кадастру з місцевих бюджетів;

- введення порядку реєстрації містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях.

Крім того, замовникам надається можливість виконувати передпроектні роботи до отримання будівельного паспорту, самостійно визначати послідовність будівництва об’єктів, що передбачено будівельним паспортом та введенням їх в експлуатацію, а також умови та підстави для надання містобудівних умов та обмежень.

Зазначимо, що на сьогодні без наявності будівельного паспорта забудовник не має права почати будівельні роботи, а проект розробляється лише за бажанням замовника.

Тобто, можливість почати будівництво об’єктів до отримання будівельного паспорту, реальний час на отримання якого може сягати до двох місяців, дасть змогу забудовникам без часових витрат почати передпроектні роботи.

Проект розроблено на виконання завдань КМУ щодо розширення свободи підприємницької діяльності та відновлення довіри з боку інвесторів до України через запровадження прозорих і єдиних правил для всіх суб’єктів будівельної галузі.

Довідково: Проектом вносяться зміни до законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про архітектурну діяльність», «Про рекламу», «Про охорону атмосферного повітря».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»