• Посилання скопійовано

Звільнити промисловців від ліцензування операцій зі зберігання пального не можна, - Южаніна

Вимоги щодо ліцензування операцій зі зберігання нафтопродуктів викликані насамперед тим, що саме аграрні і транспортні компанії помічені у фіктивному споживанні палива

Звільнити промисловців від ліцензування операцій зі зберігання пального не можна, - Южаніна

Законопроект про відтермінування штрафів за відсутність ліцензії на зберігання нафтопродуктів на 6 місяців може бути розглянуто у Верховній Раді 30 травня. Рішення про винесення відповідного проекту на найближче пленарне засідання було прийнято за підсумками обговорення в комітеті з питань податкової та митної політики, на якому був присутній кореспондент enkorr.

Зобов'язання мати ліцензії на зберігання палива з 1 липня 2019 р залишається в силі, але до 1 січня 2020 р. штраф в розмірі 500 тис. грн застосовуватися не буде.

Глава комітету Ніна Южаніна звернулася до присутніх на обговоренні депутатам з проханням мобілізувати своїх колег по фракціях для прийняття цього рішення на засіданні в четвер.

В ході обговорення за перенесення або скасування ліцензування операцій зі зберігання палива очікувано виступили представники великих промислових підприємств, наприклад, «Енергоатом», а також представники аграрних асоціацій і компаній-перевізників.

За словами представників агропідприємств, до 95% господарств не мають необхідних для отримання ліцензії документів, а саме акту введення в експлуатацію та дозвіл на роботу об'єкта підвищеної небезпеки.

Нагадаємо, що вимоги по ліцензуванню операцій зі зберігання нафтопродуктів викликані в першу чергу тим, що саме аграрні і транспортні компанії помічені у фіктивному споживанні палива.

Ніна Южаніна підкреслила, що незважаючи на складності великих промислових підприємств, звільнити їх від ліцензування операцій зі зберігання палива не можна, оскільки це нівелює ефект всієї реформи контролю над оборотом нафтопродуктів.

Відзначимо також, що в чинній редакції ПКУ штрафи за порушення правил реєстрації акцизних складів будуть застосовуватися після 1 жовтня 2019 р.

Джерело: enkorr - енергетичний кореспондент

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»