• Посилання скопійовано

ДП «НАІС» оновило Словник адміністративно-територіального устрою

В ЄДР та в інших реєстрах оновлено коди адміністративно-територіальних одиниць

ДП «НАІС» оновило Словник адміністративно-територіального устрою

10.09.2021 Державне підприємство «Національні інформаційні системи» (далі – Підприємство) оновило дані Словника адміністративно-територіального устрою України (далі – Словник АТУ), який використовується в Єдиних та Державних реєстрах, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України (далі – Реєстри).

Так, на виконання постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», Підприємством було проведено низку надскладних організаційно-технічних заходів, пов’язаних із автоматизованим перенесенням до Словника АТУ даних Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 № 290 (в редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 12.01.2021 № 3) (далі – Кодифікатор), у тому числі, в частині адаптації оновлених розрядів кодів адміністративно-територіальних одиниць (з 10 на 17 символів) та їх належне використання в Реєстрах.

У оновленому Словнику АТУ населені пункти (міста, селища, села) змінили своє адміністративне підпорядкування до відповідних районів згідно Кодифікатора, разом із переліками вулиць, провулків тощо, іменованих об’єктів (садових товариств, гаражних кооперативів тощо) та вулиць іменованих об’єктів, розташованих на їх території.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДП "Національні інформаційні системи"

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»