• Посилання скопійовано

Ліцензія на виробництво алкоголю є безстроковою: що зазначити у звіті щодо строку її дії?

Як заповнювати інформацію про термін дії ліцензії у звітах №1-РС, №2-РС, №3-РС, у т.ч. якщо ліцензії безстрокові? ДПС консультує, що в такому випадку рядки про строки ліцензій не заповнюються

 Ліцензія на виробництво алкоголю є безстроковою: що зазначити у звіті щодо строку її дії?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає, що ліцензії на виробництво спирту етилового, коньячного і плодового та зернового дистиляту, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, дистиляту виноградного спиртового, спирту-сирцю плодового, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, видаються безстроково, а плата за них справляється щороку (ст. 4 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального»).

Відповідно до ч. 3 ст. 16 Закону №481 суб’єкти господарювання (у тому числі іноземні суб’єкти господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва), які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, за формою, встановленою цим органом.

Наказом Мінфіну від 11.02.2016 №49 затверджено форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03.03.2016 за №340/28470, зокрема: №1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту»; №2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв»; №3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів».

Формою зазначених звітів передбачено поле для заповнення інформації про ліцензії. Зокрема, для звітів №1-РС, №2-РС, №3-РС передбачено заповнення інформації про реєстраційний номер ліцензії, а у Звіті №3-РС також передбачено зазначення строку її дії.

Отже, у полі, в якому зазначаються реквізити респондента звітів №1-РС, №2-РС, №3-РС суб’єкт господарювання вказує реєстраційний номер ліцензії, а у Звіті №3-РС також зазначає строк її дії. У разі якщо суб’єкт господарювання отримав безстрокову ліцензію, інформація про строк її дії не заповнюється.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»