• Посилання скопійовано

Особливості переоформлення дозвільних документів

Лист Міністерства економічного розвитку і торгівлі від 04.05.2012 р. №3623-04/16943-08 «Про надання роз'яснень»

Міністерство економічного розвитку і торгівлі роз'яснило деякі питання діяльності держадміністратора.
Уповноважений орган зазначає, що госпсуб'єкти можуть звернутися за одержанням документів дозвільного характеру (далі - дозвіл) та подавати декларації для реєстрації до моменту внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців запису про їх припинення.
Разом з тим, підставами для анулювання дозволу є:
звернення госпсуб'єкта із заявою про анулювання дозволу;
припинення юрособи (злиття, приєднання, поділ, перетворення або ліквідація), якщо інше не визначено законом;
припинення підприємницької діяльності фізособи-підприємця;
встановлення факту надання в заяві та документах, що додаються до неї, недостовірної інформації.
У разі виникнення підстав для переоформлення дозволу гсопсуб'єкт зобов'язаний протягом 5 р.д. подати дозвільному органу чи держадміністратору заяву про переоформлення дозволу разом з самим документом, що підлягає переоформленню, і відповідний документ, що підтверджує зазначені зміни (виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців).
Дозвільний орган протягом 2 р.д. з дня одержання заяви про переоформлення та документів, що додаються до неї, зобов'язаний видати переоформлений на новому бланку дозвіл з урахуванням змін, зазначених у заяві.
Не переоформлений в установлений строк дозвіл є недійсним.
Якщо госпсуб'єкт звернувся за переоформленням дозволу пізніше встановленого Законом «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» строку, держадміністратор також приймає та передає регіональним, місцевим дозвільним органам заяву та пакет документів у встановленому Законом порядку.
Перевірка наявності у госпсуб'єктів відповідних дозволів та строків їх дії не належить до повноважень державного адміністратора.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»