• Посилання скопійовано

Порядок реєстрації платників податків спрощується!

Взяття на облік суб’єктів господарювання в органах ДПС здійснюється за принципом «єдиного вікна» — на підставі відомостей із реєстраційних карток, наданих державним реєстратором

З метою удосконалення принципу «єдиного вікна» прийнято відповідні закони, якими цей принцип удосконалюється шляхом запровадження єдиного документа, а саме— виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців та скасування довідки органу державної податкової служби про взяття на облік платника податків.
Виписка підтверджуватиме державну реєстрацію суб’єкта господарювання та взяття його на облік в органах державної статистики, державної податкової служби та Пенсійного фонду України, що значно полегшить процес реєстрації платника податків. Виписка видаватиметься державним реєстратором на наступний робочий день з дати державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи — підприємця безкоштовно та використовуватиметься суб’єктом господарювання при відкритті рахунка у банку для підтвердження взяття його на облік у відповідних органах.
Зазначені норми наберуть чинності з 17.12.2012 р.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»