• Посилання скопійовано

Янукович ветував закон про органічне виробництво харчових продуктів

Президент Віктор Янукович ветував закон про органічне виробництво продуктів харчування

Про це свідчить інформація, розміщена на сайті Верховної Ради.

Зокрема Президент рекомендує авторам закону доопрацювати його в частині здійснення державного контролю виробництва та обігу органічної продукції у відповідності з законом “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”.

Янукович зазначає, що в законі передбачено, що маркування органічної продукції здійснюється за наявності відповідного сертифікату, при цьому сертифікат можна отримати на продукцію, якщо всі її інгредієнти є органічними, а також на продукцію, якщо частина інгредієнтів – неорганічні.

Таким чином, закон допускає можливість вмісту в органічній продукції неорганічних інгредієнтів і її маркування при цьому як органічної, що не відповідає європейській практиці.

Також Президент рекомендував доопрацювати статті, що стосуються регулювання цін на органічну продукцію, та привести їх у відповідність із законом “Про ціни і ціноутворення”.

Як повідомлялося, у вересні Рада врегулювала правові, економічні та соціальні основи ведення органічного виробництва сільськогосподарської продукції, зокрема продуктів харчування.

Джерело: «Українські Новини»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»