• Посилання скопійовано

Плануєте купити землю - перевірте чи пай є у земельному кадастрі

При купівлі землі необхідно провести геодезичні роботи, та встановити межі ділянки в натурі

Плануєте купити землю - перевірте чи пай є у земельному кадастрі

Плануєте купити земельки - спершу перевірте, чи пай є у земельному кадастрі. А потім ще найміть фахівців для проведення геодезичних робіт. Інакше можете придбати ділянку, накладену на сусідню чи взагалі яка міститься на території іншої держави. Такі казуси уже в 2013 не будуть рідкістю. З січня має запрацювати земельний кадастр. У систему зберуть інформацію про всі паї на території країни. Поки до списку внесли дві третини всієї інформації. Решта - земельні наділи, які формували на початку дев’яностих. Із такою документацією доведеться ще поморочитися.

Олескандр Шишканов, юрист : " Щоб запобігти виникнення таких накладок при купівлі землі, необхідно провести  геодезичні роботи, та встановити межі ділянки в натурі (на місцевості). Це буде землевпорядна організація, яка виїздить на місце, та встановить межі. Тоді буде видно де ця земельна ділянка і чи накладається вона на якісь суміжні".

Уляна Дрючкова   

Джерело: Телеканал UBR

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»