• Посилання скопійовано

За 68 грн нотаріус один раз розкаже про заставу нерухомості

Наказ Мін'юсту від 29.12.2012 р. №1994/5

За 68 грн нотаріус один раз розкаже про заставу нерухомості

На сьогодні вже нікого не дивує той факт, що при продажу чи придбанні нерухомого майна (квартири, будинку (його частини), земельної ділянки) або об'єкта незавершеного будівництва ми звертаємося за посвідченням угоди до нотаріуса. Причому державний або приватний нотаріус під час вчинення нотаріальних дій з об'єктом нерухомого майна користується інформацією про зареєстровані речові права, їхні обтяження на такий об'єкт із Державного реєстру прав. Тобто на момент посвідчення договору купівлі-продажу нотаріус здійснює пошук відомостей про зареєстрованих власників, інформації про заставу чи відомостей про заборону на відчуження такого майна у Державному реєстрі прав. 

За результатом такого пошуку нотаріус формує витяг із Державного реєстру прав, що залишається у справі державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса.

Але, як і доступ нотаріуса до Державного реєстру прав, так і пошук відомостей у ньому, здійснюється за відповідну плату.

Якщо доступ до реєстру визначається згідно з тарифами та сплачується нотаріусом, то плата за пошук відомостей про нерухоме майно у ньому вноситься особою, яка звертається за відповідною інформацією до нотаріуса.

Розмір плати за одноразовий пошук нотаріусами відомостей про зареєстровані речові права, їхні обтяження на об'єкт нерухомості становить 68 гривень 00 копійок.

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»