• Посилання скопійовано

У неприбуткових установ залишився місяць, аби переглянути свої установчі документи

Якщо неприбуткові організації не відповідають вимогам п. 133.4 ПКУ, то для включення до нового Реєстру вони зобов’язані до 1 січня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність до норм ПКУ та подати копії цих документів до контролюючого органу

У неприбуткових установ залишився місяць, аби переглянути свої установчі документи

Якщо ж неприбуткові організації не привели установчі документи у відповідність до вимог п. 133.4 ПКУ, то після 1 січня 2017 року вони виключаються контролюючим органом з Реєстру.

На цьому ДФСУ наголошує у листі від 11.11.2016 р. №24344/6/99-99-15-02-02-15.

Зокрема, податківці нагадують, що відповідно до пп. 133.4.1 ПКУ неприбутковими є підприємство, установа та організація, що одночасно відповідає таким вимогам:

- утворена та зареєстрована в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації;

- установчі документи якої містять заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб;

- установчі документи якої передбачають передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення);

- внесена контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр).

З 16 липня 2016 року діє постанова КМУ від 13.07.2016 р. №440, якою оновлено порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру. Докладно про це ми розповідали тут>>

Порядок та способи подання документів для включення до Реєстру визначені п. 6 цього Порядку.

 

Присвоєння неприбутковій організації ознаки неприбутковості здійснює контролюючий орган за основним місцем обліку неприбуткової організації  згідно з п. 4 Порядку.

Установчі документи неприбуткових організацій, які оприлюднені на порталі електронних сервісів, розглядаються контролерами на відповідність вимогам п. 133.4 ПКУ, та у разі їх відповідності включаються до нового Реєстру з присвоєнням кодів ознак неприбутковості.

Неприбуткова організація, установчі документи якої оприлюднені на порталі електронних сервісів, замість копій установчих документів може подати до контролюючого органу відповідь щодо приведення установчих документів у відповідність до вимог, встановлених п. 133.4 ПКУ.

Якщо неприбуткова організація діє на підставі установчих документів організації вищого рівня, то вона може повідомити контролюючий орган щодо її належності до структури відповідної організації вищого рівня та подати копії документів, що підтверджують таку належність (підпорядкованість).

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»