• Посилання скопійовано

Затверджено базовий норматив відрахування частки прибутку на виплату дивідендів

Базовий норматив відрахування частки прибутку на виплату дивідендів для господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, за результатами діяльності у 2016 році встановлено у розмірі 50%

 Затверджено базовий норматив відрахування частки прибутку на виплату дивідендів

Кабмін постановою від 01.03.2017 р. № 120 затвердив базовий норматив відрахування частки прибутку на виплату дивідендів для господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, за результатами діяльності у 2016 році. Даний базовий норматив встановлено у розмірі 50%.

Нагадаємо, що раніше господарські товариства з державною часткою повинні були спрямувати до держбюджету 75 % прибутку, отриманого за результатами фінансово-господарської діяльності у 2015 році. Більше тут>>

Водночас для ПАТ "Укргідроенерго" (з метою запобігання значного зростання тарифів на електричну енергію та відповідного зростання тарифів для її кінцевих споживачів) та для ПАТ "Державний ощадний банк України" (внаслідок обмеження розміру ставки на виплату дивідендів умовами договорів щодо залучення коштів на зовнішніх ринках капіталу на загальну суму 1,2 млрд дол.) базовий норматив визначено у розмірі 30%.

У разі невиплати підприємствами дивідендів до 1 липня 2017 року до їхніх керівників буде вжито заходів для розірвання контракту.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»