• Посилання скопійовано

Аграрії отримають часткову компенсацію за куплену с/г техніку

Уряд визначив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

Аграрії отримають часткову компенсацію за куплену с/г техніку

Кабмін постановою від 01.03.2017 р. №130 затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників" за напрямом "Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва".

Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми буде Мінагрополітики.

Одержувачами бюджетних коштів будуть юридичні особи та фізичні особи — підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів, вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких с/г товарів становить не менше 75% вартості всіх товарів, поставлених  протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно

Бюджетні кошти спрямовуються на забезпечення сільськогосподарських товаровиробників вітчизняною технікою та обладнанням для агропромислового комплексу шляхом здійснення часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних у виробників та/або їх дилерів .

Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання буде надаватися у розмірі 20%.

Перелік техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, формується комісією, яка утворюється Мінекономрозвитку.

На думку Кабміну, реалізація норм цього Порядку дозволить підвищити купівельну спроможність сільськогосподарських товаровиробників та оновити технічний парк шляхом здешевлення вартості придбаної техніки та обладнання вітчизняного виробництва і одночасно стимулюватиме виробництво таких техніки та обладнання вітчизняними підприємствами сільськогосподарського машинобудування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»