• Посилання скопійовано

Чи зміниться перелік аудиторів, які мають право на аудит річної фінзвітності?

15 листопада 2018 року відбулося позачергове засідання Ради Аудиторської палати у зв’язку з прийняттям переліку аудиторів, які мають право на аудит річної фінзвітності. Якими є результати його проведення, розповімо далі

Чи зміниться перелік аудиторів, які мають право на аудит річної фінзвітності?

Секретаріат АПУ повідомляє, що 15 листопада 2018 р. відбулося позачергове засідання Ради Аудиторської палати України, ініційоване членами Ради АПУ відповідно до вимог Положення про Раду Аудиторської палати України у зв’язку із прийняттям Радою нагляду Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, рішення від 07.11.2018 р. № 4.

У засіданні Ради Аудиторської палати України взяли участь члени Ради АПУ Барановська О.М., Бондар  В.П., Іщенко Н.І., Каменська Т.О., Нефьодова Д.Ю., Редько К.О., Романюк  М.В., Сушко Д.С. та  Шульман М.К.

За результатами розгляду питання «Про рішення Ради нагляду Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю від 07.11.2018 р. №4» Радою АПУ взято до уваги витяг з рішення Ради нагляду Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю від 07.11.2018 р. №4 в частині переліку професійних організацій та прийнято рішення  направити лист до Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю «Щодо перегляду переліку професійних організацій, сертифікат (диплом) яких свідчить про високий рівень знань з міжнародних стандартів фінансової звітності», а також схвалено інформаційний лист щодо формування розділу 3 та розділу 4 Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності.

За результатами розгляду питання «Про затвердження Плану роботи працівників Аудиторської палати України, відповідальних за перевірку системи контролю якості суб’єктів аудиторської діяльності» членами Ради АПУ затверджено План роботи Комітету з контролю якості аудиторських послуг на листопад та грудень 2018 р.

На засіданні Ради АПУ було прийнято рішення про погодження без зауважень проекту наказу Мінфіну «Про затвердження порядку формування відкритого переліку незалежних аудиторів в рамках спільних операційних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014 – 2020».

Крім того, на засіданні Ради АПУ розглядався лист номінаційного комітету «Про формування Ради нагляду за аудиторською діяльністю», лист Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Щодо аудиту суб’єктів господарювання державного сектору економіки» та інші звернення.

Також проінформовано, що витяг з результативної частини протоколу засідання Ради АПУ та прийняті матеріали буде оприлюднено на офіційному веб-сайті АПУ після оформлення протоколу засідання Ради АПУ відповідно до вимог Положення про Раду Аудиторської палати України, затвердженого рішенням установчого з’їзду аудиторів України від 14.07.2018 р.

***

Читайте також:

Джерело: Аудиторська палата України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»