• Посилання скопійовано

Мін’юст уточнив окремі норми щодо держреєстрації госпсуб’єктів

14 квітня набрали чинності зміни до деяких нормативно-правових актів Мін’юсту, пов'язаних з державною реєстрацією юридичних осіб та фізосіб–підприємців

Мін’юст уточнив окремі норми щодо держреєстрації госпсуб’єктів

14 квітня 2020 року набрав чинності наказ Мін'юсту від 20.03.2020 р. №1162/5. Ним внесено зміни до деяких нормативно-правових актів, пов'язаних з державною реєстрацією юридичних осіб та фізосіб–підприємців.

Зокрема, змінами до Наказу №3359/5 передбачено, що державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є територія АР Крим, міста Севастополя, а також населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, здійснюється незалежно від їх місцезнаходження/місця проживання в межах України.

У Порядку функціонування порталу електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, уточнено, що  цей портал також забезпечує (за умови реєстрації користувача на ньому):

  • перегляд стану розгляду поданих документів та інформування заявника в обраний ним спосіб про проходження етапів розгляду відповідних документів;
  • взаємодію із заявником у форматі "запитання - відповідь" (з можливістю вибору інтерфейсу українською або англійською мовою);
  • формування цифрового коду модельного статуту, на підставі якого діє юридична особа (якщо модельний статут є багатоваріантним), за алгоритмом, визначеним у додатку до цього Порядку.

У Порядку надання відомостей з ЄДР уточнено норми щодо надання виписки, витягу з Єдиного державного реєстру у паперовій формі. Зазначено, що якщо заявником є іноземець або особа без громадянства, документом, що посвідчує особу, є національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або інший документ, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»