• Посилання скопійовано

Президент продовжив заборону на 1С та російські соцмережі

Володимир Зеленський підписав Указ, яким продовжив дію заборони на 1С та російські соцмережі

Президент продовжив заборону на 1С та російські соцмережі

Нагадаємо, що у середу, 13 травня, ВРУ прийняла постанову про схвалення пропозицій щодо продовження строку застосування персональних спецекономічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Нею було рекомендовано РНБО прийняти рішення про продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до Рішення №133/2017.

14 травня рішення РНБО щодо продовження санкцій було прийняте та введене в дію  Указом Президента від 14.05.2020 р. №184/2020.

Згідно з Указом, будуть застосовані санкції до 235 юридичних та 377 фізичних осіб.

Ознайомитися з повним списком осіб, що підпали під санкції, можна тут:

УВАГА! Товариства з обмеженою відповідальністю «1С» і «1С Мультимедіа Україна», а також ряд дистриб'юторів програми 1С залишилося під забороною. А от «Парус» - ні.

Зауважимо, що при введенні в дію цієї санкції у 2017 році  Служба безпеки України заявляла, що не може змусити приватний сектор відмовитись від нині забороненого продукту російської компанії 1С, якою користуються для управління бізнесом. Про це ми писали тут. А представники 1С вважали рішення РНБО помилковим. Про це ми зазначали тут.

Крім того, Указом внесено такі зміни:

Указ набере чинності з дня його опублікування. Його було опубліковано в Урядовому кур'єрі  від 16.05.2020 р. №91. Відповідно, нові санкції почали діяти з 16 травня.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»