• Посилання скопійовано

Гетманцев нагадав про можливість знизити орендну плату через локдаун

За позицією Гетманцева, орендарі, які у період карантину не можуть використовувати приміщення, мають право на зниження орендної плати

Гетманцев нагадав про можливість знизити орендну плату через локдаун

Гетманцев у своєму профілі в Facebook наголосив, що з моменту встановлення карантину, введеного Постановою № 211 (із наступними змінами і доповненнями), і до його відміни (скасування) в установленому законом порядку, плата за користування нерухомим майном (його частиною) підлягає зменшенню за вимогою наймача, який здійснює підприємницьку діяльність з використанням цього майна, впродовж усього часу, коли майно не могло використовуватися в підприємницькій діяльності наймача в повному обсязі через запроваджені обмеження та (або) заборони.

Відповідні норми передбачені п. 14 прикінцевих та перехідних положень Цивільного Кодексу України.

"Цю норму ми провели з величезним опором, в одному з торішніх антіковідовскіх законів, і зараз вона міститься в пункті 14 перехідних положень Цивільного кодексу України.

За нею, з моменту введення карантину в березні 2020 і до його скасування, орендна плата на вимогу орендаря підлягає зменшенню до фактичних витрат на утримання майна (тобто не більше вартості комунальних послуг і податків). Застосовується цей пункт протягом всього терміну, коли орендоване майно не могло використовуватися у підприємницькій діяльності в повному обсязі.

З огляду на те, що карантин, починаючи з березня 2020 року хоч і змінювався за параметрами, але не скасовувався, а посилення карантину для багатьох привело до неможливості використання орендованого майна в повному обсязі, то в даному випадку всі умови для зниження орендної плати дотримані", - підкреслив Гетманцев.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»