• Посилання скопійовано

АЗС знову дозволили підняти ціни на бензин і дизпаливо

Мінекономіки встановило середню вартість 1 літра дизельного палива на рівні 20,60 грн, а 1 літра бензину – 26,87 грн

АЗС знову дозволили підняти ціни на бензин і дизпаливо

Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку. Чергові розрахунки за станом на 12 липня надала НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням публікацію Мінекономіки.

Розрахункові ціни для бензину підвищені з 26,64 гривень до 26,87 гривень за літр, для дизельного палива з 22,55 гривень до 22,60 гривень за літр.

Таким чином, з урахуванням максимальних націнок вартість бензину на АЗС не може перевищувати 31,87 гривень за літр, дизельного палива – 29,60 гривень за літр.

Нагадаємо, уряд з 15 травня регулює роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо. Постановою Кабміну була введена максимальна роздрібна націнка в розмірі 5 гривень на бензин і 7 гривень дизельне паливо.

Урядовою постановою встановлено, що НАК «Нафтогаз України» подає розрахунки Міністерству економіки тричі на місяць.

Як правило, після підвищення розрахункової вартості мережі АЗС різко піднімають свої роздрібні ціни.

 

Від редакції: зауважимо, що спеціальні строки застосування новооприлюднених середніх цін в Постанові №1236 не передбачені. Тож, на нашу думку, свіжі середні ціни запрацювали саме з 13 липня 2021 року.

Але, оскільки в повідомленні від Мінекономіки дата дії нових середніх цін не зазначена, то кожному СГ краще за все звернутися із питанням про цю дату до самого міністерства (а відповідь отримати в письмовому вигляді).

***

Читайте також: АЗС мають знизити ціни на пальне: оновлено середню вартість

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»