• Посилання скопійовано

Схвалено План заходів для запобігання відмиванню коштів та фінтероризму

Уряд схвалив План заходів, спрямованих на запобігання відмиванню коштів та фінансуванню тероризму

Схвалено План заходів для запобігання відмиванню коштів та фінтероризму

Мінфін повідомив, що 27 грудня 2023 року на засіданні Уряду затверджено План заходів, спрямованих на запобігання виникненню та зменшення негативних наслідків ризиків, виявлених за результатами третьої національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, на період до 2026 року.

Цим рішенням КМУ визначив основні національні вектори розвитку системи фінансового моніторингу з ключовими напрямами державної політики у цій сфері на найближчі три роки.

План заходів сформований за результатами проведеної третьої Національної оцінки ризиків, яка визначила відповідні загрози (уразливі місця) для суб’єктів фінансового моніторингу.

Водночас мінімізація загроз відмивання коштів та фінансування тероризму потребує цілеспрямованих та скоординованих зусиль усіх учасників системи фінансового моніторингу.

Затвердженим Планом заходів передбачено інституційне, законодавче, організаційне та практичне удосконалення національної системи боротьби з відмивання «брудних» коштів відповідно до міжнародних стандартів.

При цьому заходи поділено на групи, за кожною з яких закріплено виконавців та термін виконання, з метою охоплення всіх складових національної системи фінансового моніторингу, а саме:

  • удосконалення законодавства у сфері фінансового моніторингу;
  • удосконалення діяльності суб’єктів державного фінансового моніторингу та інших органів;
  • підвищення ефективності діяльності правоохоронних та інших державних органів;
  • забезпечення відкритості інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб;
  • міжнародне співробітництво тощо.

Реалізація цього урядового документа сприятиме удосконаленню законодавства і практики його застосування згідно з міжнародними стандартами та запровадження Україною нових механізмів боротьби з відмиванням «брудних» коштів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»