• Посилання скопійовано

Уряд оновив Порядок гарантійного ремонту технічно складних побутових товарів

Зокрема, з Порядку буде виключено посилання на перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту або гарантійній заміні, та сам перелік, визначений у додатку до Порядку. Але ці зміни почнуть діяти після закінчення ВС

Уряд оновив Порядок гарантійного ремонту технічно складних побутових товарів

Нагадаємо, що з 5 грудня 2023 року діє Порядок визначає механізм взаємодії між споживачами, виробниками технічно складних побутових товарів, продавцями, сервісними центрами під час здійснення гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни товарів.

Ним же було затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні.

6 червня на черговому засіданні КМУ Постановою №660 було затверджено зміни до постанови КМУ від 28.11.2023 №1251 з метою приведення її у відповідність до Закону України №3153-IX «Про захист прав споживачів». 

Зокрема, з Порядку буде виключено посилання на перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, та сам перелік, визначений у додатку до Порядку. 

Тобто всі види таких товарів підлягатимуть гарантійному ремонту за Порядком №1251.

Але всі ці новації діятимуть неодразу. Постанова №660 набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом №3153, але не раніше дня її опублікування.

А цей Закон набирає чинності через один рік з дня його опублікування, але не раніше дня припинення чи скасування воєнного стану.  Тож поки все залишається без змін.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»