• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив Порядок надання письмової згоди на транскордонне перевезення небезпечних відходів

Рішенням Уряду запроваджено уніфікований порядок надання письмової згоди (повідомлення) на транскордонне перевезення небезпечних відходів та висновку на транскордонне перевезення відходів

Уряд ухвалив Порядок надання письмової згоди на транскордонне перевезення небезпечних відходів

Міндовкілля розповідає, що Уряд затвердив Порядок надання письмової згоди (повідомлення) на транскордонне перевезення небезпечних відходів та висновку на транскордонне перевезення відходів.

Порядок розроблено для реалізації положень євроінтеграційного Закону “Про управління відходами” та забезпечення екологічної безпеки під час транскордонних перевезень відходів.

Відтак рішенням Уряду:

  1. запроваджено уніфікований порядок надання письмової згоди (повідомлення) на транскордонне перевезення небезпечних відходів та висновку на транскордонне перевезення відходів;
  2. встановлені форми документів про транскордонне перевезення відходів; 
  3. визначено перелік пластикових відходів, транскордонне перевезення яких здійснюється на підставі висновку; 
  4. скасовано низку нормативних актів. Зокрема, визнано такими, що втратили чинність постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2000 №1120 та від 12.01.2022 №9.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»