• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив критерії оцінки ризику діяльності митних брокерів

Постанова КМУ від 21.03.2012 р. №219 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності митного брокера і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)»

Кабінет Міністрів своєю постановою від 21 березня 2012 р. №219 затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності митного брокера і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю).

Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику, є дотримання вимог, передбачених Ліцензійними умовами здійснення діяльності митного брокера, господарського законодавства і законодавства з питань митної справи, а також строк здійснення брокером господарської діяльності.

Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання незалежно від форми власності належать до одного із трьох ступенів ризику — високого, середнього та незначного.

До високого ступеня ризику віднесли митних брокерів, які, наприклад, не підтвердили факт наявності договору страхування діяльності митного брокера або у яких протягом одного календарного року два чи більше разів змінився керівник та (або) головний бухгалтер.

Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю митних брокерів здійснюються з такою періодичністю: щодо брокерів з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на рік; з середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки; з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»