• Посилання скопійовано

Податкові накладні, виписані при експорті, не реєструють у Єдиному реєстрі

Чи необхідно при здійснені експорту підакцизних товарів реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкові накладні, які залишаються у продавця товарів?

Відповідно до п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями, податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку — продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцеві податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Згідно з п. 4 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1246, не підлягають реєстрації податкові накладні, які не видаються покупцеві та залишаються у продавця в порядку, встановленому ДПС.

У разі постачання товарів/послуг покупцеві, не зареєстрованому як платник податку, включаючи постачання на експорт, платник податку заповнює податкову накладну відповідно до вимог пп. 8.2 п. 8 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 р. №1379 (далі— Порядок). При цьому усі примірники податкових накладних, усі примірники такої накладної залишаються у особи, що їх виписала.

Враховуючи вищезазначене, податкова накладна, складена платником податку у разі постачання товарів на експорт, незалежно від факту постачання підакцизних товарів та суми ПДВ, зазначеної у такій податковій накладній, не підлягає реєстрації у Єдиному реєстрі податкових накладних, оскільки усі примірники такої накладної залишаються у особи, що їх виписала.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»