• Посилання скопійовано

Рада бореться з контрабандою: обмежено ліміти на ввезення товарів без мита

Верховна Рада ввела нові ліміти на безоплатне ввезення товарів в посилках і при в'їзді в країну на авто, які повинні допомогти боротися з контрабандою

Рада бореться з контрабандою: обмежено ліміти на ввезення товарів без мита

Верховна Рада схвалила нові обмеження на безмитне ввезення фізичними особами товарів в Україну. Поправки, які змінюють правила ввезення товарів в посилках і при в'їзді на автомобілі, депутати внесли в законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу. Його Рада підтримала перед голосуванням за держбюджет-2018, - повідомляє "Дело".

Якщо закон набере чинності, українці зможуть протягом місяця отримувати три посилки з товарами з-за кордону вартістю до 150 євро кожна без сплати податків. Четверта, п'ята посилка і більше підлягатимуть оподаткуванню. Зараз фізособа протягом місяця може ввозити необмежену кількість посилок вартістю до 150 євро.

Закон також посилює ліміти на ввезення товарів з-за кордону у разі в'їзду на автомобілі для фізосіб, які були в іншій країні менше доби або ж в'їжджають в країну протягом трьох діб більше одного разу.

Раніше при кожному в'їзді в країну можна було без сплати податків провозити з собою товари на суму до 500 євро (вагою до 50 кг). Закон же пропонує зменшити суму товару до 50 євро, який можуть без сплати податків ввести фізособи, які були в іншій країні менше 24 годин або часто виїжджають і в'їжджають в Україну. Для тих українців, які були в іншій країні більше доби, ліміти не змінюються. Вони зможуть ввозити товарів на суму до 500 євро без сплати податків.

Закон також пропонує залишити без зміни ліміти на безмитне ввезення товарів при авіаперельотах (до 1 тис. євро).

Нагадуємо, що цим законом також тимчасово зупинено систему ризиків з ПДВ, а також підвищено акцизи на тютюнові вироби та передбачено індексацію ставок екоподатку та ренти.

****

Що ще прийняла Верховна Рада 7 грудня?

1) Ухвалено Держбюджет на 2018 рік>>

2) Продовжено мораторій на продаж землі>>

3) Прийнято за основу законопроект «Купуй українське, плати українцям»

4) Ухвалено зміни до Бюджетного кодексу>>

5) Посилено відповідальність за несплату аліментів>>

Джерело: Діло

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»