• Посилання скопійовано

Хто приймає рішення про невипуск боржника за кордон?

Мін’юст та МВС затвердили Порядок взаємодії органів та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів, та органів Державної прикордонної служби України під час здійснення виконавчого провадження

Хто приймає рішення про невипуск боржника за кордон?

Порядок затверджений наказом Мін’юсту та МВС від 30.01.2018 р. №256/5/65 та чинний з 06.02.2018 р.

Його розроблено з метою узгодження дій органів та осіб, які відповідно до закону здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів, та органів Держприкордонслужби у разі застосування щодо осіб заходів тимчасового обмеження у праві виїзду з України або заборони в’їзду в Україну з використанням відповідної бази даних Держприкордонслужби. Він не поширюється на взаємодію органів та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів, та органів Держприкордонслужби під час здійснення виконавчого провадження, якщо воно пов’язане з виконанням вироку суду.

Так, у разі ухилення боржника від виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням, що відповідно до Закону про виконавче провадження підлягає примусовому виконанню, питання про тимчасове обмеження боржника — фізособи або керівника боржника — юрособи у праві виїзду за межі України вирішує суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, за поданням державного або приватного виконавця, який відкрив відповідне виконавче провадження.

За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, держвиконавець виносить вмотивовану постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»