• Посилання скопійовано

Проводили операцій з резидентами Німеччини: коли вони є контрольованими?

Податківці визначилися, коли операції з резидентами Німеччини є контрольованими, а коли – ні

Проводили операцій з резидентами Німеччини: коли вони є контрольованими?

Дніпропетровські податківці у своїй індивідуальній консультації від 30.10.2018 р. №4627/ІПК/04-36-12-48-11 повідомили, що операції з резидентами Федеративної Республіки Німеччина, організаційно-правова форма яких не визначена в Переліку, затвердженому постановою КМУ від 04.07.2017 р. №480, зокрема організаційно-правова форма GmbH & Co.KG, не підпадають під визначення контрольованих. Але це не за умови, якщо резиденти Федеративної Республіки Німеччина не є пов’язаними з резидентом України особами та/або операції з ними не здійснюються через комісіонерів-нерезидентів.

Окремо подактівці вказали, що оскільки до зазначеного Переліку не включені резиденти Федеративної Республіки Німеччина з організаційно-правовою формою GmbH & Co.KG, то за операціями з такими контрагентами платник податку на прибуток не коригує свій фінрезультат за нормами пп. 140.5.4 ПКУ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»