• Посилання скопійовано

Яку агропродукцію можна експортувати до Ізраїлю без мита?

М'ясо птиці, молочні продукти, соняшникову олію, яйця, мед та іншу продукцію агросектору можна буде ввозити до Ізраїлю без мита в рамках тарифних квот

Яку агропродукцію можна експортувати до Ізраїлю без мита?

Мінекономрозвитку повідомляє, що м'ясо птиці, молочні продукти, соняшникову олію, яйця, мед та іншу продукцію агросектору можна буде ввозити до Ізраїлю без мита в рамках в рамках тарифних квот. Натомість Ізраїль без мита ввозитиме тропічні фрукти, солодощі, горіхи, рослинні олії.

З моменту набрання чинності Угодою, Ізраїль скасує ввізні мита для понад 9,2% сільськогосподарських товарів та близько 80% промислових товарів з України.

Крім того, Угода про вільну торгівлю з Ізраїлем передбачає застосування Конвенції Пан-Євро-Мед. Для українського бізнесу це можливість імпортувати сировину чи комплектуючі з Ізраїлю, переробляти в Україні та експортувати за нульовими або пільговими ставками мита до ЄС.

«За 11 місяців 2018 в нашому експорті до Ізраїлю з’явилася 251 нова товарна підпозиція. Це + $6,5 млн експортної виручки! По деяким підпозиціям нашого експорту зростання за 2018 рік сягнуло 222%», – наголосили у відомстві.

Та додали , що за 2016-2018 роки обсяг двосторонньої торгівлі товарами перевищив $2,2 млрд.

«Ми експортуємо більше, ніж імпортуємо: позитивне сальдо торгівлі на користь України $300-400 млн на рік», – зауважується у повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок Україна та Ізраїль підписали угоду про Зону вільної торгівлі, до якої готувалися останні п’ять років. Очікується, що після ратифікації протягом наступних десяти років щорічний товарообіг складе  $5 млрд, причому левова частка припадатиме на агротовари.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»