• Посилання скопійовано

ВРУ ратифікувала угоду між Україною і Катаром

ВРУ ратифікувала угоду між Урядами України та Держави Катар про уникнення подвійного оподаткування і Протоколу до неї

ВРУ ратифікувала угоду між Україною і Катаром

Мінфін розповідає, що необхідність укладення цієї Угоди і Протоколу до неї пояснюється тим, що доходи, які виникають в економічних відносинах між резидентами України та Катару, підлягають оподаткуванню у подвійній юрисдикції: у державі, в якій одержувач доходу є резидентом, а також у державі, в якій здійснюється діяльність, стосовно якої виникає дохід.

Тому ратифікація цієї Угоди сприятиме:

  • уникненню подвійного оподаткування;
  • запобіганню ухиленню від сплати податків;
  • взаємному зменшенню податкових перешкод для інвестицій і торгівлі.

Ратифікація Угоди важлива для України, оскільки чинне податкове законодавство передбачає уникнення подвійного оподаткування лише на основі підписання двосторонніх міжнародних угод.

Положення Угоди і Протоколу відповідають модельній Конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку щодо податків на доходи і капітал, якими передбачено:

  • оподаткування дивідендів – загальна ставка 10%; 5% – для дивідендів, які отримує компанія, що володіє не менш ніж 10% капіталу компанії, яка такі дивіденди виплачує;
  • оподаткування процентів та роялті – загальна ставка 10%; 5% – в інших випадках;
  • стаття щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу чи банківської таємниці.

 

Довідково

20 березня 2018 року у м. Доха Уряди України та Держави Катар підписали Угоду про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і Протокол до неї.

Ратифікація Угоди необхідна для виконання внутрішніх державних процедур, щоб Угода і Протокол до неї набрали чинності у відносинах між двома країнами.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»