• Посилання скопійовано

Імпорт пестицидів планують спростити

Прийняття законопроекту №2289 дасть змогу забезпечити українським аграріям можливість використовувати передові технології захисту рослин

Імпорт пестицидів планують спростити

«Вісник. Офіційно про податки»

Народні депутати підтримали законопроект №2289 про внесення змін до ст. 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України на засіданні 13 листопада.

Законопроектом пропонується вилучити норму, відповідно до якої, обов’язковою умовою завезення та застосування в Україні дослідних партій пестицидів, що використовуються для державних випробувань та наукових досліджень, є документальне підтвердження їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються, а також дозволити не лише використання залишків пестицидів і агрохімікатів, термін реєстрації яких закінчився, але й їх застосування, зберігання, торгівлю, рекламування та перевезення.

Прийняття цього законопроекту дасть змогу  забезпечити українським аграріям можливість використовувати передові технології захисту рослин, збільшити врожайність сільськогосподарських культур та унеможливить зловживанням з боку контролюючих органів під час проведення планових перевірок щодо дотримання законодавства у сфері захисту рослин.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»