• Посилання скопійовано

Уряд прийняв рішення щодо перерозподілу штатної чисельності митних органів

Уряд прийняв рішення щодо перерозподілу штатної чисельності Держмитслужби та її територіальних органів, що спрямовано на реалізацію реформи митного адміністрування. Докладніше про це - далі

Уряд прийняв рішення щодо перерозподілу штатної чисельності митних органів

Міністерство фінансів України розповідає, що 14 листопада Уряд прийняв рішення* щодо перерозподілу штатної чисельності Держмитслужби та її територіальних органів, що спрямовано на реалізацію реформи митного адміністрування без залучення додаткового фінансування з державного чи місцевих бюджетів. Передусім йдеться про посилення інституційної спроможності митниці з практичної реалізації оновлених завдань та функцій, а також удосконалення ІТ-систем і управління персоналом.

Прийнятою постановою, зокрема, передбачено оптимізацію чисельності посад апарату Держмитслужби та її територіальних органів, а саме:

  • збільшення граничної чисельності апарату Держмитслужби на 200 посад за рахунок зменшення граничної чисельності її територіальних органів;
  • виокремлення із загальної чисельності працівників територіальних органів Держмитслужби 126 посад, що не відносяться до державної служби (посади, які передбачають виконання функцій з обслуговування).

Внаслідок прийнятого рішення посиляться такі напрями діяльності Держмитслужби:

  • надання авторизацій на застосування спрощень, передбачених Конвенцією про процедуру спільного транзиту та Митним кодексом України (програми АЕО, NCTS, PFM);
  • координація роботи у межах міжнародної програми «Митниця» для забезпечення сумісності українських ІТ рішень з країнами ЄС з урахуванням MASP-C;
  • розвиток міжнародного співробітництва та інформаційного обміну між Держмитслужбою та митними адміністраціями держав – членів ЄС;
  • забезпечення виконання заходів, передбачених Стратегією інтегрованого управління кордонами (ІВМ);
  • запровадження автоматизованої оцінки ризиків у зв’язку з реалізацією електронного декларування товарів, що переміщуються у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, тощо.

Слід зауважити, що просування реформи митного адміністрування та заходи, спрямовані на зміцнення митної служби та удосконалення оперативного управління митницею з Центрального офісу служби, у тому числі розвиток центрів експертизи для різних функціональних завдань, є умовами співпраці** з ЄС і МВФ.

* Постанова КМУ від 14.11.2023 №1200 «Про внесення зміни в додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 р. №85».

** Меморандум про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та ЄС як Кредитором щодо Інструменту надання підтримки Україні на 2023 р. (макрофінансова допомога +) від 16.01.2023 та Меморандум про економічну та фінансову політику між Україною та Міжнародним валютним фондом від 19.06.2023.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»