• Посилання скопійовано

У системі єЧерга відбулися зміни для міжнародних перевізників

Перше оновлення передбачає опцію для компаній, що виконують як пасажирські, так і вантажні перевезення, в одному кабінеті бачити всі актуальні черги. Тобто тепер під час вибору акаунта перевізники збережуть постійний доступ до всіх черг з одного профілю

У системі єЧерга відбулися зміни для міжнародних перевізників

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури презентує нові можливості в системі єЧерга для міжнародних перевізників.

Перше оновлення передбачає опцію для компаній, що виконують як пасажирські, так і вантажні перевезення, в одному кабінеті бачити всі актуальні черги. Тобто тепер під час вибору акаунта перевізники збережуть постійний доступ до всіх черг з одного профілю. Таким чином, не потрібно буде реєструвати окремі акаунти для постановки в чергу автобусів та вантажівок, а під час реєстрації треба буде обрати тип транспорту, який буде перетинати кордон.

Друге оновлення стосується перевізників, що виконують регулярні перевезення пасажирів за кордон. Відповідним перевізникам варто перевірити в особистих кабінетах, які дозволи на маршрути система єЧерга підтягнула в особистий кабінет. У випадку відсутності в системі повної інформації її можна додати самостійно в особистому кабінеті. Для цього є відповідне поле.

Докладна інструкція за - посиланням.

Наявність всіх дозволів на регулярні маршрути в системі єЧерга дозволить перевізнику обирати під час постановки в чергу той дозвіл, за яким виконуватиметься рейс. Таким чином, система верифікуватиме виконання маршруту. У разі відсутності інформації про дозволи виконати рейс буде неможливо.

Головна мета таких змін – отримати актуальну інформацію про маршрути, які виконуються. Саме на основі цих даних розробляється слотування для кожного пункту пропуску для ліквідації черг на кордонах з автобусів та забезпечення вчасного прибуття пасажирів до кінцевої точки.

Важливо, що перетинати кордон можливо лише через ті пункти пропуску, які вказані у дозволі на маршрут. Нагадуємо пасажирським перевізникам, що якщо ви зареєструвались в онлайн-черзі, варто приїздити до пункту пропуску у передбачений маршрутом час. 

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації УкраїниУкртрансбезпекоюДержавним агентством відновлення та розвитку інфраструктури УкраїниДержавною митною службою та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID /UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»