• Посилання скопійовано

Уряд і ВРУ готують законопроєкт про зняття мита й ПДВ на імпорт всього енергообладнання, – Шмигаль

Шмигаль наголосив, що спільно з Верховною Радою Урядом готується законопроєкт про зняття мита й ПДВ на ввезення всього енергетичного обладнання, а також усунення всіх митних формальностей

Уряд і ВРУ готують законопроєкт про зняття мита й ПДВ на імпорт всього енергообладнання, – Шмигаль

Щоб покращити ситуацію в енергосистемі, Уряд одночасно працює з двох сторін: відновлює та розширює генерацію й одночасно зменшує споживання. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Щодо відновлення. Ремонти ідуть 24/7. Максимально залучаємо допомогу партнерів. У Фонді підтримки енергетики акумулювали вже 500 млн євро, за які закуповуємо обладнання», – зауважив Прем’єр-міністр.

Під час засідання 7 червня Уряд ухвалив рішення про залучення ще 30 млн євро від державного банку Німеччини (KfW). За словами Глави Уряду, ці кошти підуть на реконструкцію однієї із підстанцій у Львівській області: «Це підвищить стійкість нашої енергосистеми та покращить її інтеграцію з європейською».

Він додав, що цього тижня Україна також підписала меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підтримки енергосектору України на 300 млн євро.

Що стосується розширення генерації, Уряд робить ставку на децентралізовану енергосистему. Зокрема, спільно з Верховною Радою готується законопроєкт про зняття мита й ПДВ на ввезення всього енергетичного обладнання, а також усунення всіх митних формальностей. 

«Готуємо програму пільгового кредитування на закупівлю енергообладнання як для громадян, так і для бізнесу. Розширюємо газову генерацію. Йдеться про газотурбінні, газопоршневі та когенераційні установки, а також про модульні котельні. Й одночасно нарощуємо видобуток газу. За 5 місяців цього року «Нафтогаз» запустив 36 нових свердловин і збільшив видобуток на 10%», – зазначив Денис Шмигаль.

Уряд також затвердив Порядок надання фінансової підтримки фізичним особам, що встановлюють генеруючі установки з альтернативних джерел енергії у власних домогосподарствах. Сума компенсації для установок потужністю до 10 кВт на одне домогосподарство становитиме 244 тис. грн. А максимальна сума кредиту – 480 тисяч гривень терміном на 5 років.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»